mandag 16. januar 2017

Create your own sunshine by thinking beautiful thoughts - Kunst som terapi


Hei og velkommen til dere mine flotte kreative venner.

Forrige torsdag ble min far hjerteoperert. Det var en stor og vanskelig operasjon og midt under denne sprakk hovedpulsåren, samt andre komplikasjoner. Han ble lagt i kunstig koma og har siden torsdag vært i koma. Han ligger i respirator og har skader både på lunger og lever, kanskje andre skader også som man ikke vet noe om før han våkner.
I går så det veldig lovende ut og legene prøvde å vekke ham, men i natt ble han mye dårligere og de måtte legge ham tilbake i koma. For å gjøre en lang historie kort er det slik p.t at det er ingen som vet hvordan dette vil gå. Tilstanden er veldig alvorlig. Jeg har gått fra sorg, til håp og fra håp til sorg igjen flere ganger nå disse dagene.

Jeg har kun tenkt positivt og sagt til min far disse dagene jeg har vært på besøk hos ham at dette går bra, stå på og kjemp. I dag, etter jeg fikk den ikke fullt så oppløftene beskjeden fra legene på Haukeland sykehus laget jeg denne art journal siden.Jeg tenker akkurat det som står der: Du kan lage solskinn ved å tenke vakre (positive) tanker. I en annen setting kan det bety at man kan snu noe negativt til noe positivt ved å tenke positivt. Det må jeg gjøre nå.

Jeg skriver på norsk i dag fordi hjernen min er ikke helt samarbeidsvillig til å oversette til engelsk alle mine tanker og følelser, så dersom du ikke forstår norsk håper jeg du bruker oversettelsesknappen på høyre side.

Kunst er også terapi når man har det vanskelig, eller det er noe man går med inni seg og ikke helt klarer å få ut. Jeg finner veldig hjelp og trøst i kunsten


Jeg tenker positive tanker nå og krysser fingre og tær og ber om at min far våkner opp igjen.Kanskje du også, kjære leser kan tenke noen positive tanker for min far? Det skader i alle fall ikke, tenker jeg. Sammen kan vi kanskje dra ham opp igjen i solskinnet.

Tusen takk for at du stakk innom og for at du tok deg tid til å lese og kanskje også reflekterte litt over mitt innlegg i dag.

Livet er skjørt. Ta vare på deg selv og dem du er glad i.

Klem, Anita

5 kommentarer:

 1. Så leit å høre om din far :/ Sender gode varme tanker deres vei. Stor klem

  SvarSlett
 2. Kjære Anita! ♥ Jeg sender positive tanker både til din far og til deg, og jeg håper inderlig at det går bra med ham! Jeg beundrer deg som er kreativ og finner trøst i kunsten. Selv går jeg ofte helt i lås når det røyner på, klarer ikke lage noe som helst da. Det er så bra at det er terapi i kunsten for deg, og det du lager er jo så vakkert ... og fullt av følelser. Veldig rørende både og se og lese ... Hold motet oppe og fortsett med dine positive tanker, kjære venn! Lang klem ♥ ♥ ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen timer etter at jeg skrev dette, fikk jeg høre hvordan det gikk til slutt ... Min dypeste medfølelse og kondolanser går til deg og resten av familien.

   Slett
 3. Dear Anita, sorry to be late reading this. I know this has not come to a happy conclusion and I am so sad for you. My love and hugz to you and your family. They say that sorrow is the price we must pay for loving someone. It still sucks. Take care my friend. I hope that you can still find joy and release and maybe a way to channel the sorrow in your art. HUGZ

  SvarSlett

Thank you so much for taking your time to leave me a comment! Hugses and hugses and warm wishes ♥